• Mans Profils
lv

NOTIKUSI 8. VENTSPILS JAUNO IEDZĪVOTĀJU TIKŠANĀS

Pirmdien, 2024.gada 26. augustā, Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā norisinājās sirsnīgais un gaidītais astotais Ventspils jauno iedzīvotāju tikšanās pasākums. Šajā dienā kopā sanāca Ventspils jaunie iedzīvotāji, lai kopā jauki pavadītu laiku. Kopumā pasākumā piedalījās ap 50 cilvēku, ieskaitot bērnus.

Ina Servuta no LIVIN Ventspils kontaktpunkta dalījās ar savu pārcelšanās stāstu un pastāstīja par LIVIN kontaktpunkta darbu. Pasākuma programma bija bagātīga – spēlējām lielformāta grīdas spēles, dalījāmies pieredzes stāstos un devāmies aizraujošā ekskursijā pa Piejūras brīvdabas muzeja ekspozīciju zāli kopā ar gidu. Lai šos īpašos mirkļus iemūžinātu, visi dalībnieki varēja fotografēties īpašā foto stūrītī, baudīt gardumus un svētku kliņģeri, kā arī piedalīties balvu izlozē.

Pasākuma laikā ar saviem pieredzes stāstiem dalījās arī Agate, kura plāno pārcelšanos uz Ventspili un Uldis, kurš nesen atgriezies pēc dzīves ārzemēs. Mēs daudz uzzinājām arī no Denisa Baranova, kurš pastāstīja par pieejamo finanšu atbalstu uzņēmumu digitalizācijai, kā arī no Armīna Kleinberga, kurš iepazīstināja ar jauno īres dzīvokļu piedāvājumu Ventspilī. Vita Hermansone no Ventspils Jaunrades nama savukārt sniedza informāciju par dažādām izglītības iespējām bērniem.

Protams, arī bērniem bija savas īpašās aktivitātes – viņi spēlēja lielformāta grīdas spēles, zīmēja, krāsoja un piedalījās sportiskās nodarbēs. Vakara noslēgumā visi piedalījās balvu izlozē un cienājās ar gardo svētku kliņģeri.

Pasākuma mērķis bija atjaunot kopības sajūtu, veicināt jaunu kontaktu veidošanos un sadraudzību ģimeņu starpā, un tas tika pilnībā sasniegts. Pasākuma organizētāji izsaka pateicību visiem jaunajiem Ventspils iedzīvotājiem, kuri apmeklēja pasākumu, dalījās ar savu pieredzi un stāstiem, uzdeva jautājumus un aktīvi piedalījās radošajās un sportiskajās aktivitātēs. Jūsu dalība padarīja šo pasākumu par patiesiem svētkiem!

Ventspils pilsēta turpina rūpēties par saviem iedzīvotājiem un ar nepacietību gaida ikvienu, kurš vēlas atgriezties mājās vai kļūt par jauno ventspilnieku. Pilsētas bagātība ir tās iedzīvotāji, tāpēc turpināsim veidot mūsu pilsētu kopā! Uz tikšanos nākamajos pasākumos!

Aicinām uz 8. Ventspils Jauno iedzīvotāju tikšanās pasākumu

Pirmdien, 26. augustā, no plkst. 17:00 līdz 19:30 Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā norisināsies jau astotais Ventspils jauno iedzīvotāju tikšanās pasākums.

“Livin Ventspils” aicina uz pasākumu visus, kuri nesen pārcēlušies uz dzīvi Ventspilī, dzīvo šeit jau kādu laiku, vai atgriezušies pēc ilgākas prombūtnes ārzemēs. Šī ir lieliska iespēja atjaunot un stiprināt Ventspils jauno iedzīvotāju kopienu, piedaloties dažādās saliedēšanās aktivitātēs.

Pasākuma programmā iekļauta lielformāta grīdas spēļu spēlēšana, iepriekšējo pasākumu bilžu skatīšanās, dalīšanās pieredzes stāstos un ekskursija pa Ventspils Piejūras brīvdabas muzeja ekspozīciju zāli gida pavadībā. Kopā būšanu varēs iemūžināt īpaši izveidotā foto stūrītī.

Pasākumā ar iedvesmojošiem pieredzes stāstiem dalīsies Agate, kura vēl tikai plāno pārcelšanos uz Ventspili, Uldis, kurš atgriezies Ventspilī pēc ilgākas prombūtnes ārzemēs un Ina, kura dzīvo Ventspilī jau sesto gadu.

Nodibinājuma “Ventspils Augsto tehnoloģiju parks” Biznesa atbalsta un digitālās inovācijas centra (EDIC Kurzemes kontaktpunkts) vadītājs Gvido Grīnbergs sniegs informāciju par šobrīd pieejamo finanšu atbalstu uzņēmumu procesu digitalizācijai un iepazīstinās ar digitalizācijas iespējām, kas veicina uzņēmējdarbības stiprināšanu un biznesa izaugsmi.

Armīns Kleinbergs, Pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi” Valdes priekšsēdētājs, informēs par jaunajiem īres dzīvokļiem Ventspilī. Savukārt Vita Hermansone, Ventspils Jaunrades nama direktore, stāstīs par interešu un profesionālās ievirzes izglītības iespējām bērniem.

Pasākuma laikā būs aktivitātes arī bērniem – tiks piedāvātas lielformāta grīdas spēles, krāsošanas un zīmēšanas aktivitātes, kā arī citas sportiskas nodarbes. Vakara noslēgumā norisināsies balvu izloze.

Pasākumu vadīs “Livin Ventspils” kontaktpunkta vadītāja Ina Servuta.

Lai piedalītos pasākumā, lūdzam reģistrēties šeit: https://shorturl.at/INbas

Uz tikšanos pasākumā, kur kopā svinēsim atkal satikšanos, veidosim jaunus draudzības un lieliski pavadīsim laiku!

Jautājumu gadījumā, lūdzam sazināties pa tālruni: 25484825 (Ina) vai rakstīt uz e-pastu: livin@ventspils.lv.

Pasākums tiek organizēts projekta “EDIC: atbalsts digitalizācijai un mākslīgā intelekta attīstībai Latvijā” (Nr. 2.2.1.1.i.0/23/I/CFLA/001) un projekta “Development of AI – ICT for Manufacturing EDIH in Latvia” (Nr. 101083983) īstenošanas ietvaros.

Finansē Eiropas Savienība un Eiropas Savienība – NextGenerationEU. Tomēr paustie uzskati un viedokļi ir tikai autora(-u) uzskati un viedokļi un ne vienmēr atspoguļo Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas uzskatus un viedokļus. Par tiem nav atbildīga ne Eiropas Savienība, ne Eiropas Komisija.

Kurzemes reģionā atgriezušies vairāk nekā 1300 cilvēku

2024. gada pirmajā pusgadā Kurzemes reģionā pēc dzīves ārvalstīs atgriezušies 92 cilvēki un vēlmi atgriezties pauduši vēl 103 cilvēki. Kopumā kopš 2018. gada marta līdz šī gada jūnija beigām Kurzemes reģionā atgriezušies 1367 cilvēki, kuri par savu dzīvesvietu visbiežāk izvēlējušies Liepāju, Ventspili, Tukuma, Kuldīgu un citas Kurzemes pilsētas. Savukārt par potenciāliem plāniem atgriezties informējuši 1049 cilvēki.

“Priecājamies, ka arvien vairāk cilvēku izrāda interesi vai atgriežas uz dzīvi Kurzemē. Lai to panāktu, esam ieguldījuši daudz darba. Šajā pusgadā tikāmies ar diasporas organizācijām un cilvēkiem, kuri interesējas par atgriešanās iespējām Kurzemē, strādājām ar pašvaldībām, veicinot sadarbību vēl efektīvākam remigrantu atbalstam, sadarbojāmies ar diasporas, reģionālajiem un nacionālajiem medijiem, kā arī veicām daudzas citas komunikācijas aktivitātes. Ir svarīgi, ka cilvēki turpina atgriezties Kurzemē, un tas ir skaidrs apliecinājums mūsu darba rezultātiem,” stāsta Kurzemes plānošanas reģiona reģionālā remigrācijas koordinatore Agnese Berģe.

Kurzemes plānošanas reģiona remigrācijas koordinators ikdienā sniedz atbalstu Latvijas piederīgajiem, kuri dažādu iemeslu dēļ reiz devušies prom no Latvijas, bet ir izlēmuši vai domā par atgriešanos Kurzemē. 2024. gada pirmajos divos mēnešos individualizēti piedāvājumi sagatavoti 394 cilvēkiem. Kopumā no 2018. gada marta līdz 2024. gada jūnijam individuāli piedāvājumi sagatavoti 4029 cilvēkiem, kuri izrādījuši interesi par atgriešanos dzimtenē.

“Cilvēki arī atzinīgi novērtē pašvaldību centienus attīstīt infrastruktūru un sniegt nepieciešamo atbalstu. Lai piesaistītu remigrantus un jaunus iedzīvotājus, pašvaldības veic būtiskus uzlabojumus mājokļu, izglītības pieejamības un citās svarīgās jomās. Piemēram, Liepājā tiek plānots izveidot jaunu mājokļu rajonu, kā arī šobrīd tiek renovētas un būvētas jaunas pirmsskolas iestādes. Tukuma novada pašvaldība piedāvā remigrācijas pabalstu līdz 500 eiro ģimenēm, ko var izmantot mājokļa iegādei vai īres izdevumu segšanai līdz diviem mēnešiem. Ventspils pašvaldība nodrošina ilgtermiņa dzīvokļu īri speciālistiem, kuri strādā vietējos uzņēmumos. Papildus remigrantu atbalstam pašvaldības organizē projektu konkursus, kas veicina remigrantu uzņēmējdarbību. Šobrīd vairākas pašvaldības ar Kurzemes plānošanas reģiona un Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas atbalstu ir izsludinājušas grantu konkursus, kuru finansējums būs pieejams no 2024. gada līdz 2026. gadam. Arī citas pašvaldības vēl var pieteikties grantu konkursam,” piebilst Agnese Berģe.

Par remigrācijas koordinatoru darbu:

Ja Jums ir jautājumi un nepieciešams atbalsts, lai atgrieztos dzimtenē, aicinām sazināties ar remigrācijas koordinatoru, kurš pēc vajadzību apzināšanas, sadarbojoties ar pašvaldībām vai citām valsts iestādēm, izstrādā individuālu piedāvājumu. Remigrācijas koordinators var sniegt atbalstu par: pakalpojumiem ģimenēm, mājokļa jautājumiem, darba un uzņēmējdarbības iespējām, sociālo un sadzīves jautājumu risināšanu. Ar koordinatora sniegtajiem pakalpojumiem var iepazīties: www.paps.lv. Savukārt vairāk par remigrāciju Kurzemē iespējams uzzināt: www.kurzemesregions.lv/remigracija

Par Kurzemes plānošanas reģionu

Kurzemes plānošanas reģions ir viens no pieciem plānošanas reģioniem, kas izveidots 2006. gada jūnijā ar mērķi – nodrošināt reģiona attīstības plānošanu, koordināciju, pašvaldību un citu valsts pārvaldes iestāžu sadarbību. To veido 8 pašvaldības  – 2 valstspilsētas – Liepāja un Ventspils – un 6 novadi – Dienvidkurzemes, Kuldīgas, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils novads. Vairāk par Kurzemes plānošanas reģionu, tā funkcijām un īstenotajiem projektiem var uzzināt: www.kurzemesregions.lv

Papildu informācijai:

Agnese Berģe,

Kurzemes plānošanas reģiona

reģionālā remigrācijas koordinatore

e-pasts: koordinatore@kurzemesregions.lv

Atbalsts





    Reģistrēties